ASC Waterwijk laat geen spaan heel van AFC

Waterwijk gaat goed in de zaterdag 2e klasse A , het team van Ryan Smart haalde flink uit tegen het Amsterdamse AFC. Mede hierdoor staat men nu op de tweede plek achter koploper Jong Holland. De Almeerders hebben vier punten minder dan de koploper.

Ruime score

Het duel in Amsterdam was de eerste minuten voor AFC en kwam Waterwijk goed weg bij wat kansen van de thuisclub. Hierna ging het beter lopen bij Waterwijk en wist men voor de rust zelfs vijf keer tot scoren te komen door goals van Tim Klaasen-Bos, David Mol en Douwe Willemars. AFC kreeg maar weinig vat op het spel van de gasten en kwam voor de rust dan ook niet tot scoren.

Na de rust scoorde Waterwijk nog drie doelpunten en maakte Klaasen-Bos zijn derde van de wedstrijd. Verder kwam later in de wedstrijd AFC nog een paar keer voor het doel van de Almeerders en maakte dan ook nog hun enige treffer. Bij Waterwijk stond Gijs Roelofsen weer onder de lat na een lastige blessure. Waterwijk kreeg in de slotfase nog wel wat kansjes maar in de stand kwam geen verandering meer en behaalden de Almeerders een verdiende en mooie overwinning. De komende wedstrijden zal moeten blijken of de ploeg van Smart tot meer in staat is en het koploper Jong Holland nog kan bedreigen.

Scherp

Trainer Ryan Smart was zeer tevreden over zijn ploeg: “Waar ik vooral van geniet zijn de spelers die met 1-8 nog steeds niet tevreden zijn en elkaar scherp houden om het maximale eruit te halen, deze mentaliteit zullen we ook nodig hebben om verder te komen “,was de conclusie van de trainer.

Komende wedstrijd krijgt Waterwijk bezoek van het op de derde plaats staande HBOK,wat een punt minder heeft maar ook een wedstrijd minder speelde.

Archieffoto: Tim Klaasen-Bos maakte een hattrick voor Waterwijk.