ASC Waterwijk profiteert niet van misstappen concurrentie

Tweedeklasser Waterwijk moest op visite bij EVC dat in de onderste regionen staat op de ranglijst. Bij winst zou Waterwijk aan kunnen sluiten bij de top drie maar dan moeten zij wel punten verspelen. Dat gebeurde uiteindelijk ook maar de Almeerders profiteerden hier niet van want kwam niet verder dan 0-0.

De veel betere ploeg

Waterwijk was heer en meester in Edam maar het maken van doelpunten bleek een zware opgave voor de ploeg van trainer Ryan Smart. De wedstrijd speelde zich grotendeels af op de helft van EVC. Wel was EVC voor de rust tweemaal te vinden voor het Waterwijk doel maar scoren bleek voor deze ploeg deze middag ook niet haalbaar.

Te weinig overleg

Ook na de rust veranderde niet veel, Waterwijk de betere ploeg maar de rust ontbrak als men in scoringspositie kwam en gingen er vele kansen verloren. Ook wat wissels veranderde niet zo veel en liep Waterwijk steeds weer achter de feiten aan.  Smart: “Gezien de uitslagen van de andere ploegen hadden we bij een overwinning goede zaken kunnen doen”. Ryan Smart, die zag dat zijn ploeg deze middag slecht in elkaar zat betreft het scoren, liet een kans op een betere rangschikking jammerlijk liggen. Het verschil is dat Waterwijk zes punten achter staat op koploper Jong Holland en zich zal moeten herstellen om alsnog een bedreiging te vormen voor de koploper.

De eerstvolgende wedstrijd speelt Waterwijk op eigen veld tegen Zwaluwen ‘30 uit Hoorn.

Archieffoto: De altijd makkelijk scorende Waterwijk-speler Tim Klaasen Bos kwam tegen EVC deze middag niet tot scoren.