ASC Waterwijk verslaat concurrent Arsenal met 2-0

Het is de 2e klasse A Waterwijk gelukt om directe concurrent Arsenal zonder punten weg te sturen. In een aardige wedstrijd was de thuisclub grotendeels de betere ploeg. Arsenal kwam niet verder dan wat acties en een paar schoten, maar verder had Waterwijk de overhand.

Onzuiver

De eerste helft waren er voor de thuisclub wel wat kansen maar de eindpass en de schoten waren niet zuiver genoeg om op voorsprong te komen. Arsenal loerde op de counter, maar Waterwijk liet zich niet verrassen door de Amsterdammers. Voor de rust gebeurde er niet zo veel meer of het zou de kans van Lindo Pourchez moeten zijn waaruit hij had moeten scoren. De ruststand ging dan ook met 0-0 in.

Op de paal

Na de pauze was Pourchez weer niet trefzeker, na een goede actie belandde  zijn poging op de paal. Trainer Ryan Smart bracht Douwe Willemars en Kuba Kasperci in de ploeg wat voor meer aanvalsdrift zou moeten zorgen. De keus van de trainer was goed en het was Willemars die de openingstreffer maakte :1-0. Waterwijk bleef hierna de gevaarlijkste ploeg en Arsenal speelde nu vaker de lange bal maar Waterwijk doorzag dit goed en gaf weinig kansen weg. Uiteindelijk was het Lesly Vlieger die de voorsprong verdubbelde voor de Almeerders na goed voorbereidend werk van Tim Klaasen-Bos. Arsenal stelde er hierna maar weinig meer tegenover en behaalde Waterwijk een verdiende overwinning. Waterwijk blijft op vier punten achterstand staan van koploper Jong Holland.

ASC Waterwijk gaat komende wedstrijd op bezoek bij AFC.

Archieffoto: Lesly Vlieger zorgde voor de 2-0 in het duel tegen Arsenal.

Geschreven door