ASC Waterwijk in tweede helft lelijk onderuit tegen Arsenal

Het is Waterwijk niet gelukt om in de tweede klasse A de punten weg te halen bij ASV Arsenal. De ploeg van Ryan Smart nam wel een 0-2 voorsprong maar moest na de rust vier tegendoelpunten incasseren en ook kwam er nog een rode kaart voor Waterwijk aan te pas, Tim Klaasen-Bos kon na 2x geel vertrekken.

Gelijkopgaand.

Arsenal gaf in de beginfase wel de toon aan maar kon niet tot scoren komen. Dat deed Waterwijk wel middels Klaasen-Bos maar deze werd geannuleerd wegens buitenspel. De Almeerders kwamen nu beter in de wedstrijd en waren herhaaldelijk voor het doel van Arsenal te vinden.Vooralsnog leverde dit voor Waterwijk geen treffer op. Aan de andere kant moest Waterwijk-doelman Gijs Roelofsen zijn kunnen tonen bij een inzet van Arsenal. Waterwijk drong weer aan en kreeg een vrije schop, de inzet werd gekeerd maar in de rebound kon Kai van Essen toch het laatste tikje geven: 0-1.Nog voor de rust maakte Waterwijk de tweede treffer, Lesley de Vlieger maakte zich knap vrij en bood Tim Klaasen-Bos een niet te missen kans: 0-2.

Ommekeer.

Na de rust waren er eerst nog mogelijkheden voor de gasten maar een te slap ingeschoten bal trof geen doel. Hierna keerde het tij en drong Arsenal flink aan en kwam Waterwijk in moeilijkheden. Al snel werd het 1-2 maar uit een counter had ook Waterwijk kunnen scoren maar men strandde op de Arsenal-doelman met als gevolg dat Klaasen-Bos zijn 2e gele kaart kreeg en kon vertrekken.. Arsenal bleef druk uitoefenen en kreeg ook loon naar werken en lag al snel de 2-2 achter doelman Roelofsen. Waterwijk kwam nog meer onder druk en kreeg ook nog een derde en vierde goal te verwerken en was de wedstrijd gespeeld.

Een domper voor de Almeerders die nu slechts een punt verzamelde uit drie duels. Komende wedstrijd wacht weer een pittige tegenstander als AFC op bezoek komt.