Bieb open voor kinderen met gratis Cultuurclubpas

De Nieuwe Bibliotheek gaat culturele activiteiten toegankelijk maken voor kinderen met een Cultuurclubpas. Kinderen die graag meedoen met het programma van ‘de bieb’, maar daarvoor geen geld hebben, kunnen zo’n pas aanvragen.

Via het Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere kan de Cultuurclubpas aangevraagd worden. Met deze Cultuurclubpas, die het Jeugdfonds dan betaalt, kan het kind een jaar lang gratis meedoen met alle culturele jeugdactiviteiten in De Nieuwe Bibliotheek.

De bibliotheek organiseert het hele jaar culturele jeugdactiviteiten. Met de Cultuurclubpas kunnen pashouders een jaar lang meedoen aan alle activiteiten die staan in de Kinderagenda bij Activiteiten. In alle vestigingen van De Nieuwe Bibliotheek. Kinderen zijn dan welkom bij workshops en activiteiten, ze kunnen naar de jeugdtheatervoorstellingen, de kindercolleges en de jeugdfilms.

Een aanvraag bij het Jeugdfonds verloopt altijd via een tussenpersoon. Die is aanwezig op basisscholen. De tussenpersoon helpt met de aanvraag.

Als de aanvraag wordt goedgekeurd, krijgen ouders bericht van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere. Zij laten weten vanaf wanneer de Cultuurclubpas kan worden opgehaald bij de klantenservicebalie in bibliotheek Stad.

Na het verstrijken van het jaar, kan weer een nieuwe aanvraag worden ingediend.

Geschreven door