De Nieuwe Bibliotheek introduceert de Cultuurclubpas in samenwerking met het Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere.

Kinderen kunnen een aanvraag doen bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere voor de nieuwe Cultuurclubpas. Deze pas wordt betaald door het Jeugdfonds en daarmee kunnen kinderen een jaar lang gratis meedoen met de culturele jeugdactiviteiten in alle locaties van De Nieuwe Bibliotheek.

In Nederland groeien gemiddeld 2 à 3 kinderen per klas op in een gezin met geldzorgen. Zij kunnen niet op voetbal, streetdance, judo, zwemles of muziekles. Deze kinderen sporten en spelen vaak alleen. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie of het lesgeld voor deze kinderen en jongeren. Sporten en spelen doe je niet alleen, dat doe je samen. Elk kind verdient het om mee te doen!

Culturele jeugdactiviteiten

De bibliotheek organiseert het hele jaar door culturele jeugdactiviteiten. Er zijn mooie, interactieve jeugdvoorstellingen en bijzondere voorleesactiviteiten. Ook organiseert de bibliotheek kindercolleges en workshop, waarbij kinderen lekker kunnen knutselen en op interactieve manier nieuwe dingen leren. Deze activiteiten zijn deels gratis toegankelijk, soms wordt er een financiële bijdrage gevraagd. De bibliotheek is erg blij dat er meer kinderen kunnen meedoen dankzij de nieuwe Cultuurclubpas.

De Cultuurclubpas

Een aanvraag bij het Jeugdfonds verloopt altijd via een intermediair. Deze zijn aanwezig op basisscholen, dus je kunt er naar vragen bij de juf of meester op school. Ook kun je terecht bij ‘Als ik later groot ben in Almere’. Zij helpen kinderen hun dromen waar te maken. Iedere week hebben zij diverse spreekuren in de bibliotheken, waar je gewoon kunt binnenlopen. Locaties en tijden van deze spreekuren, en meer informatie over de Cultuurclubpas, vind je op de website van de bibliotheek: www.denieuwebibliotheek.nl

Geschreven door