Boekpresentatie Grenzeloos over het levensverhaal van Maysam al Timemy

Avanti organiseerde woensdagavond in Casa Casla de boekpresentatie van’ Grenzeloos’. Maysam al Timemy, geboren in Irak in 1993, vertelt hierin haar levensverhaal. De lezer ziet haar opgroeien in Irak, waar ze getuige is van veel oorlogsgeweld, waar ze op wonderbaarlijke wijze overeind blijft.

Op zeer jonge leeftijd getrouwd, wordt ze al snel ongewild moeder. Met haar drie kleine kinderen vlucht ze, haar familie voor een voldongen feit zettend. Ze wil en zoekt een betere toekomst voor haarzelf en de drie kinderen. Daarin slaagt ze, ondanks de ontberingen die ze als vluchtende moeder met haar kroost moet doorstaan. In Almere vond ze een nieuwe levenspartner en werd opnieuw moeder. Met haar vier meiden en een bijna afgeronde  pittige studie heeft ze de handen vol, maar ze zal het redden. Ze vertelde dat ze een baan bij de ABNAMRO gevonden had in de softwareontwikkeling.

Het was een druk bezochte bijeenkomst, met Beri Shalmashi als programmamaker en interviewer. Op het podium kwamen Hayde Zarkeshan van de Maatschappelijke Alliantie, Shadi Nikshomar van GroenLinks. Verder was er aandacht voor Maysam, Asjen van Dijk, als schrijver en Jerzy Soetekouw, levenspartner van Maysam en directeur Humanitas Nederland, die een aantal indrukwekkende  passages uit het boek voordroeg.

Het was het eerste boek van Asjen van Dijk in het project Levensboek van Humanitas, een zeer geslaagd project dat in Almere al leidde tot 123 uitgebrachte boeken.

Geschreven door