“Expositie schilderijen van Jan Jippe van Herrikhuijzen bij Casa Casla”

In Casa Casla aan het Weerwaterplein 3 wordt 4 juni 2023 van 14.00 – 17.00  uur de schilderijen-expositie getiteld “Een schijnsel van licht” geopend.

In deze tentoonstelling toont Jan Jippe de toeschouwers een 40-tal schilderijen uit zijn veelzijdige oeuvre. In veel van zijn werken staat de zoekende mens centraal. Met zijn verhalende schilderijen nodigt hij de kijkers uit een mentale reis naar binnen te maken, voorbij de alledaagse façade van een verwarde wereld.

Opvallend zijn de verschillende stijlen die Jan Jippe toepast: (sur)realistisch, illustratief, grafisch, abstract of een combinatie van deze stijlen. Het gaat daarbij steeds om het verhaal achter de verbeelding en om de mens zoekend naar een schijnsel van licht.
Naast zijn grafische opleiding en zijn opleiding tot docent creatieve vorming volgde de kunstenaar verschillende masterclasses bij Talens.

Ook op de zondagen 18 en 25 juni is Jan Jippe van 14.00 tot 17.00 uur aanwezig om gasten rond te leiden langs zijn expositie.

Casa Casla; een ontmoetingsplaats van en voor Almeerders

Casa Casla, gevestigd aan het Weerwaterplein 3 in Almere Stad is een ontmoetingsplaats van en voor Almeerders. De programmering bestaat onder andere uit exposities van lokale kunstenaars en debatavonden over actuele onderwerpen, met als doel Casa Casla een toegankelijke culturele broedplaats in de stad te laten zijn. Een plek waar Almeerders graag naar binnen lopen en hun activiteiten organiseren.

Casa Casla programmeert dit jaar een serie tentoonstellingen van uiteenlopende Almeerse kunstenaars.

Geschreven door