FC Almere herstelt zich en wint ruim van TOB

In de derde klasse B heeft FC Almere na de ruime nederlaag van vorige week haar aanhang in de thuiswedstrijd tegen TOB niet teleurgesteld. De ploeg van de geschorste trainer Sandor Augustijn wist onder assistent-trainer Tjeerd Hof een mooie 6-1 overwinning te boeken.

Snelle voorsprong

Al snel in de wedstrijd kwam Almere op voorsprong door Max Wolters van der Weij die attent reageerde op een voorzet:1-0.  Almere was gedurende het eerste kwartier de toonaangevende ploeg en kreeg wel wat kansen maar de TOB defensie hield stand bij diverse acties.TOB kwam via de zijkanten ook wel gevaarlijk door maar kon hiermee de Almere verdediging niet verontrusten. Almere kreeg later nog meer mogelijkheden maar een poging van Rogier Arduin verdween hoog over het doel, Nu werd het spel van Almere wat slordiger wat TOB wat meer ruimte gaf om gevaarlijk te worden maar meer dan een bal op de paal kwamen de Amsterdammers vooralsnog niet. Vlak voor de rust moest Almere toch even slikken toen de spits zwaar werd belemmerd bij een mogelijke kans en de overigens goed leidende arbiter Kevin van den Berg vond dit een penalty die door Redouan Tahri werd binnen geschoten :1-1. 

Sportief duel

In het tweede bedrijf kreeg Almere al snel ook een strafschop door een overtreding binnen het strafschopgebied en Rogier Arduin wist hier wel raad mee:2-1. Nu werd de strijd wat fanatieker maar het bleef een sportief duel, bij een corner van Almere raakte de doelman van TOB beklemd en raakte de paal wat even voor wat oponthoud zorgde. In minuut 50 was het weer raak voor de thuisclub en was Neil Woudstra trefzeker met een mooi strak schot na goed voorbereidend werk van Rogier Arduin: 3-1.  Almere had de wedstrijd nu  goed in handen en was op dat moment heer en meester en dat werd uiteindelijk ook beloond. Neil Woudstra zorgde voor de 4-1 en Max Wolters van der Weij maakte de 5-1. TOB probeerde nog wel om tot scoren te komen maar Almere gaf daar geen ruimte voor. Uiteindelijk maakte Foad Bahlawan er nog 6-1 van en had FC Almere zich goed hersteld van de nederlaag van de week ervoor. Door de winst heeft Almere nu 24 punten uit 15 duels. Koploper is Legmeervogels met 33 punten uit 15 duels.

 Interview met FC Almere speler Boy Vermast

Komende wedstrijd gaat Almere op bezoek bij hekkensluiter FC Weesp.

foto: FC Almere heeft gescoord.

later een interview met Boy Vermast.

Geschreven door