Goed spelend FC almere verslaat koploper SDOB 

In de derde klasse B heeft FC Almere goede zaken gedaan tegen het op de eerste plaats staande SDOB. Vorige week werd er nog verloren van Buitenveldert maar in deze wedstrijd herstelde men zich knap. Vooral voor de rust hadden de Almeerders het betere van het spel, maar doelpunten vielen pas in het tweede bedrijf.

Al in minuut 5 was er al een behoorlijke kans voor de thuisclub, maar Tarik Moumen zag zijn inzet gestopt. Vijf minuten later was er wel een treffer voor Almere maar die bleek in buitenspelpositie te zijn gescoord. Nu kwamen de gasten iets beter in hun spel en zochten veelal de dieptepass maar uit een voorzet vanaf links was de kopbal niet zuiver genoeg. FC Almere kwam hierna veelvuldig voor het doel van de tegenstander maar doelpunten bleven vooralsnog uit. De rust ging dan ook met 0-0 in.

hoger tempo

In het tweede bedrijf lag het tempo bij Almere een stuk hoger en dat had in de 50e minuut succes, een aanval over rechts werd in het centrum knap verzilverd door Scot Barkema: 1-0. Vlak hierna nog een mogelijkheid maar de inzet van Zoë Visser ging over het doel van SDOB. De tegenstander schakelde nu ook een tandje bij en kwam vaker voor het doel van Stann Grosmann maar scoren bleek een te moeilijke opgave voor de gasten. 

Blessure

Almere bleef hierna de betere ploeg en had SDOB geluk bij een inzet van Rogier Arduin en de bal via de lat weer weggewerkt kon worden. In minuut 75 was het echter wel raak voor Almere toen een strakke voorzet via de voet van de tegenstander in het doel verdween: 2-0. Hierna moest Rogier Arduin met een lichte blessure vervangen worden door Sylvan Speelman, diezelfde Speelman gaf direct zijn visitekaartje af door de 3-0 te scoren voor zijn team. SDOB gooide nu alles op de aanval en kwam Almere vaker onder druk te staan en kon dan ook niet voorkomen dat men tweemaal scoorde: 3-2. De slotfase werd nog even spannend maar Almere trok de winst over de streep en gezien de gehele wedstrijd was dat dik verdiend.

Komende wedstrijd werkt Almere weer een thuiswedstrijd af, nu komt sv Hoofddorp op bezoek.

Interviews

Later volgen er nog twee interviews met trainer Sandor Augustijn en Jesper Hazelaager die de wedstrijd nog even analyseren.

Trainer Sandor Augustijn

Speler Jesper Hazelaager

Geschreven door