Hartverwarmende winteractie voor ouderen groot succes

Welzijnsorganisatie De Schoor is enthousiast over het succes van de Winteractie die het ouderenwerk in de eerste weken van dit jaar heeft gehouden. In totaal werden in januari 145 zelfstandig wonende Almeerse ouderen bezocht door een vrijwilliger.

De actie bestond eruit dat iedereen met een verrassingspakket een oudere kon bezoeken in de weken na kerst. De aanvragers brachten het pakket persoonlijk naar een oudere die wel iets hartverwarmends kon gebruiken.

Het pakket bevatte onder andere thee, theeglazen, een kersenpitkussen, chocolade en bonnen om gratis koffie te komen drinken in een buurthuis. Zodoende ontstond verbinding tussen bewoners en de aangemelde veelal kwetsbare ouderen. De consumptiebonnen voor een gratis kop koffie of thee in het pakket zorgden voor veel bezoek aan de buurtcentra. 

De actie is een groot succes, zegt De Schoor. Alle beschikbare pakketten zijn bezorgd bij ouderen in heel Almere. In Stad Oost werden 45 contacten tot stand gebracht, in Haven 39, in Buiten 28, in Stad West 23 en in Poort 11. Daarnaast worden vanuit Kleurrijk Grijs nog zes pakketten bezorgd bij kwetsbare ouderen die de afgelopen tijd uit beeld zijn geraakt. 

Geschreven door