Christelijke Gemeente De Wegwijzer Almere organiseert online kerstdienst

Hoe gaaf is het om een eigen auto te hebben. Of een complete villa, inclusief Jacuzzi! Nee, nog beter: Wat denk je van een grote resetknop? Dan drukken we erop en kunnen we opnieuw beginnen. Een frisse start in ons leven; in deze wereld.

Dé uitgelezen kans om succesvoller te worden, toch? Of een kans om bijvoorbeeld de gezondheid-, milieu- en wooncrisis in de ban te doen. Hoe mooi zou dat zijn?

Een nieuw begin

Kerst heeft alles te maken met een nieuw begin. Dat is een fantastische boodschap in een tijd van aanhoudende crisissen. Opnieuw beginnen is makkelijker gezegd dan gedaan: “We kunnen tenslotte niet de wereld in crisistijd veranderen, maar wel onze eigen leefwereld”, denkt Bert Noteboom één van de voorgangers van Christelijke Gemeente ‘De Wegwijzer’ in Almere. “De crisissen leiden tot reflectie en het zoeken naar echte zekerheid in alle onzekerheid van ons bestaan. Hebben we een afslag gemist? Hebben we iets over het hoofd gezien? Wat als mijn gezondheid of financiën niet meer zo zeker zijn? Hebben we ons vertrouwen op het juiste gesteld?“. Terechte vragen vindt Noteboom: “We hebben onze zinnen gezet op vergankelijke dingen en God veelal buitengesloten”. Daarom staan we deze kerst stil bij de vraag: ‘Wat als God met ons opnieuw wil beginnen? En hoe ziet dit begin er dan voor jou en mij uit?’

Inspirerende verhalen van Flevolanders

“Dit jaar hebben we op kerstavond een online kerstdienst”, zegt Bert Noteboom die als voorganger deze dienst leidt. “Nu we deze avond niet in grote groepen kunnen samenkomen, kunnen we toch via de online verbinding het kerstfeest -de geboorte van Jezus- vieren!”. De kerstdienst is een uitzending van het mediateam van De Wegwijzer met professioneel camerawerk. Ervaren zangers zingen bekende kerstliederen, ook spreken we mensen op straat over het thema en gaan we op bezoek bij de Flevolandse kunstenaar Geert Weerstand. Een kunstenaar die weet wat het is om opnieuw te moeten beginnen…”. “Kerst is iets heel persoonlijks, niet iets afstandelijks”, aldus Noteboom. “Naast de online ‘kerstnachtdienst’ zijn er eerste en tweede kerstdag op zes locaties in de stad diverse ‘offline’ diensten. Zo verspreiden we de mensen en de boodschap en zijn we tegelijkertijd ook verbonden met elkaar”, zegt Noteboom.

Heimwee naar betere tijden

Het thema van de online kerstdienst is actueler dan ooit. Zoveel mensen verlangen naar betere tijden: “We willen het opnieuw doen met het klimaat en opnieuw met rollen tussen arm en rijk. We willen álles opnieuw doen. Wat als God opnieuw zou beginnen met ons? Zouden we het dan beter doen? Of juist helemaal niet? Eén ding is zeker: God wíl opnieuw beginnen”, aldus Noteboom.

Bert Noteboom ontmoet heel veel mensen in Almere die zeggen: ‘vroeger had ik iets met God’. Zij verlangen soms naar zo’n nieuw begin, met God. ‘Hij ziet mij al aankomen’, zeggen die mensen dan. Bert: “Zeker weten! Hij ziet je komen.” Én de oplossing? “Die hopen we duidelijk te maken tijdens de kerstnachtdienst. Want wat blijkt: God is dichterbij dan we denken. God komt met kerst onze wereld binnen. Fantastisch!”.

Kijk online

Deze laagdrempelige kerstnachtdienst is voor iedereen toegankelijk. Samen vieren we kerst! Het feest dat Jezus gekomen is”.

De online kerst(nacht)dienst is te bekijken via YouTube. Op www.dewegwijzer-almere.nl is de link te vinden. De dienst komt op 24 december 2021 om 20.00 uur online via haar eigen YouTubekanaal. Daarnaast is de dienst te bekijken via de lokale televisiezender van Almere.

De fysieke diensten vinden overdag op 25 en 26 december plaats. De diensten zijn te bezoeken op één van de zes locaties in de stad. Kijk voor de exacte tijden en locaties op dewegwijzer-almere.nl en klik door naar de Facebook-pagina.

Geschreven door