Kringlooptrofee (van resthout) naar Stadsjutters Almere

Stadsjutters Almere heeft de Kringlogo-prijs in de wacht gesleept. De organisatie heeft zich onderscheiden als meest circulaire burgerinitiatief in de provincie.

De van resthout gemaakte wisseltrofee werd uitgeloofd door de Natuur- en Milieufederaties. De Stadsjutters zoeken en verzamelen in Almere materialen die opnieuw gebruikt kunnen worden.

Van een afgedankte tafel maken ze bijvoorbeeld bruikbare planken voor een nieuw meubelstuk. Of ze geven leer van een oude bank een tweede kans door er modeaccessoires van te maken. Met deze materialen ondersteunen ze lokale initiatieven zoals de Buurtkamer in Buiten. Ze nodigen vrijwilligers uit mee te helpen met het verzamelen, verwerken en gebruiken van deze materialen. Samen geven ze waardevolle grondstoffen een nieuw leven voor projecten in de stad.

De winnaars waren niet alleen favoriet bij de vakjury. Ook de stemmen van het publiek gingen in meerderheid naar de jutters. De vakjury roemde bij de Stadsjutters de creativiteit, innovatiekracht en ziet hen als een inspirator voor andere initiatieven.

Geschreven door