Lentefeest in het Vroege Vogelbos in Haven

Stad & Natuur, IVN Almere, de Almeerse Wolunie en het Eksternest nodigen Almeerders uit om het Lentefeest te vieren. Dit evenement vindt plaats op zondag 7 april, van 12.00 tot 16.00 uur in het Vroege Vogelbos in Haven.

Het Vroege Vogelbos wordt begraasd door schapen van zeldzame rassen. Tijdens de Schapenpraatjes geeft beheerder Anita uitleg over deze rassen. Bovendien zal haar trouwe bordercollie Sweep zijn kunsten van het schapenhoeden vertonen.

Vermaak voor kinderen

Voor kinderen is er van alles te doen tijdens het Lentefeest. Tante Thee Theater presenteert de vrolijke meespeel-voorstelling ‘In de wei ligt een ei’, perfect voor een lach en veel interactie. Roel komt betoverende verhalen vertellen. Ook zijn er tal van kinderworkshops: van lentekransen voor op je hoofd maken tot bijenwaskaarsjes rollen en van bloesemtakken maken tot oud-Hollandse spellen.

Ruil zaden en planten bij IVN Almere, bewonder de kunst van het spinnen bij de Almeerse Wolunie, en ontdek hun designproduct van 2024. Daarnaast staan ook de imkers van Stad & Natuur klaar om hun kennis en passie voor bijen te delen. Bovendien is Stichting BOT (Stichting behoud oude technieken) aanwezig, hier kan een eigen plantenbakje getimmerd worden. Ook zijn zij aanwezig met oude machines en verkopen ze poffertjes. 

Daarnaast is de nieuwe beweegroute van het Vroege Vogelbos vanaf deze dag in gebruik! Dit 600 meter lange pad is speciaal ontworpen voor ouderen en mensen met een fysieke beperking, waardoor iedereen kan genieten van het bos.

Praktische informatie

De toegang tot het Lentefeest is gratis. Voor de workshops wordt een kleine bijdrage gevraagd in de vorm van een strippenkaart: €7,50 voor 4 strippen of €2,50 voor een losse strip, ter plekke te koop.

Bereikbaarheid

Er is maar een zeer beperkt aantal parkeerplekken, als deze vol zijn kan er aan de overkant van de Noorderdreef geparkeerd worden op de Steiger en is het 700 meter wandelen naar het Vroege Vogelbos. Of kom met de fiets of het openbaar vervoer (bushalte ’t Oor op 700 meter). Het adres is Muiderweg 8.

(Foto: Jorn van Eck)

Geschreven door