Persoonlijke fouten doen FC Almere de das om

In de zaterdag derde klasse B heeft FC Almere zichzelf een slechte dienst bewezen door doelpunten tegen te krijgen door persoonlijke fouten. Verloor men midweeks de bekerwedstrijd tegen Hillegom maar tegen SC Buitenveldert moest men weer het onderspit delven.

De ploeg van trainer Sandor Augustijn begon veelbelovend aan dit duel maar tegenstander Buitenveldert nam het initiatief snel over en was via de zijkanten gevaarlijk voor de Almeerders. In minuut 20 was het dan ook raak na een misverstand bij FC Almere achterin en scoorde men simpel. Nu pakte Almere de draad weer op en kreeg ook mogelijkheden op de gelijkmaker maar de vrije schop van Ruben Gerth werd geblokt en de twee daaropvolgende hoekschoppen leverde ook niets op. Voor de rust gebeurde er echter niet veel meer in deze zeer matige eerste helft.

Meer druk

In het tweede bedrijf kwam Neil Woudstra door een blessure niet meer in het veld en was Sylvan Speelman zijn vervanger. Er kwam na ongeveer 10 minuten wat meer druk op het doel van de gasten en was er een actie die net voorlangs ging. De druk op het doel van Buitenveldert werd groter en was het wachten op de gelijkmaker maar de gasten loerde op de counter en wist daaruit ook nog eens de 0-2 te scoren, ook hier zat het bij Almere achterin niet goed. FC Almere kreeg hierna wel een overwicht en wist binnen drie minuten de stand weer gelijk te trekken, Eerst was het Fouad Bahlawan die de 1-2 scoorde en nog geen minuut later was het Tarik Moumen die de stand gelijk trok uit een penalty toen hij zelf gevloerd werd door een verdediger van de gasten:2-2.

foute inschatting

Het duel ging hierna weer gelijk op en leek een puntenverdeling in de maak, maar uit een counter van de gasten kon Almere-doelman Stann Grosmann de bal niet goed verwerken en profiteerde Buitenveldert daar optimaal van : 2-3. FC Almere zette nog een slotoffensief in en kreeg ook nog een behoorlijke kans uit een hoekschop, maar kwam niet meer tot scoren.  Een teleurstellend resultaat vond ook trainer Sandor Augustijn: “ We hebben door eigen persoonlijke fouten de punten weggegeven en dat is zuur, maar er komen nog wedstrijden genoeg om ons te herstellen en kijken wat er dan nog te halen is “.

Foto: actie uit de wedstrijd.

Later nog een interview met de geblesseerde doelman Arno Copier.

Geschreven door