Sporting Almere onderuit tegen Zuidoost United

Sporting Almere heeft in de vijfde klasse de goede reeks geen vervolg kunnen geven. Mede doordat de ploeg van Tareq El Magied niet compleet aan kon treden werd daar door de gasten optimaal van geprofiteerd.

Gehavend elftal

Sporting liep een groot gedeelte van de wedstrijd achter de feiten aan en lukte er vele acties niet wat bij de tegenstander wel lukte. Tareq El Magied: “ Ik miste mijn hele voorhoede en dat ga je voelen. We probeerden iets anders om dat op te vangen. Wij speelden normaal gesproken 1-4-3-3 maar gingen voor de wedstrijd over op 1-5-3-2. Dat was een slechte keus de jongens wisten hier niet mee om te gaan en stonden we binnen 15 minuten op 0-2 , na die goal hebben we het weer omgegooid naar 1-4-3-3 en kreeg we meer grip op de wedstrijd en gingen we de rust in met 2-2 na een mooie goal van Renzo van jaarsveld en een kopbal van Jahnairo Ronde. Door de vele afwezigen had ik ook maar een geringe bankvulling. We bleven strijden, maar de conditionele sterke tegenstander was gewoonweg beter.

Tegenstander bovenliggende partij

In de tweede helft kwamen we er niet meer aan te pas en liepen ze uit naar 2-4. We maakten nog wel de 3-4 door Damon Tang maar al gauw maakte ze weer de 3-5 waardoor het daarmee gespeeld was. Ik wil mijn team complimenteren dat ze gevochten hebben tot het einde, alleen helaas zat er niet meer in. Ik hoop dat de geblesseerde jongens snel weer kunnen aansluiten en dan proberen we weer de draad op te pakken “. aldus de trainer van Sporting Almere.

Volgende week speelt Sporting bij Nieuw Sloten. aanvang 14:30 uur.