Sushi de Luxe aan Cinemadreef Almere tijdelijk gesloten na explosie

Op last van burgemeester Van der Loo is Sushi de Luxe aan de Cinemadreef in Almere voorlopig gesloten voor de duur van twee weken. Aanleiding is een incident met een explosief op vrijdagavond 15 maart. Daarbij raakte niemand gewond, wel is er schade aan het pand.

Politie en Openbaar Ministerie doen onderzoek naar de toedracht. De voorlopige sluiting is erop gericht om de openbare orde en veiligheid in en rondom het pand te laten herstellen. Burgemeester Hein van der Loo: “Explosies hebben grote impact op de direct betrokkenen en de omgeving. De veiligheid staat voor mij altijd voorop. Daarom moet ik soms ingrijpende maatregelen nemen om de openbare orde te herstellen na een explosie.”

Omwonenden zijn per brief geïnformeerd. De burgemeester neemt tijdens de periode van twee weken een besluit of een langere sluiting noodzakelijk is voor de openbare orde en veiligheid.

(Foto: AS Media)

Geschreven door