Vis à Vis-oprichter Seine onverwacht overleden

Vorige week is op 63-jarige leeftijd Marianne Seine overleden. Zij was een van de oprichters van spektakeltheater Vis à Vis in Poort.

Haar dood kwam volledig onverwacht. Ze had geen gezondheidsklachten en overleed in haar slaap. Ze was bekend vanwege de komische types die ze ten beste gaf. Ze onderscheidde zich door een groot gevoel voor timing.

Komend seizoen zou ze opnieuw in de voorstelling Silo 8 optreden. In 2010 speelde ze ook de bejaarde Ida in die voorstelling, die dit voorjaar geprolongeerd wordt.

Seine stond samen met haar partner Arjen Anker aan de basis van Vis à Vis dat in Utrecht ontstond en uitgroeide aan het Almeerder Strand. Ze begeleidde jong talent in het regisseren van beeldend theater en onlangs schreef ze aan toekomstplannen voor het theater.

De vrienden en collega’s van Vis à Vis schrijven dat ze daarmee onbewust haar nalatenschap borgde. Het theater was volgens hen dankzij haar tomeloze creërende energie uitgroeide een warme, verrassende plek geworden.  

Geschreven door