Aanpak nodig voor parkeerergernis rond basisschool

Er moet een oplossing komen voor de verkeersoverlast rond de islamitische basisschool Al Iman in Stedenwijk-Midden. Bij het in- en uitgaan van de school, ontstaan door foutparkeerders opstoppingen waarvan omwonenden langdurig hinder hebben.

Raadslid Jordy Hulzebos van Leefbaar Almere heeft de chaotische verkeerssituatie bij het college aangekaart. Omdat de leerlingen van de school vaak van heinde en verre komen – ook uit ’t Gooi – worden zij veelal door ouders per auto gebracht.

Dat leidt tot klachten over hoge snelheden op de Nijmegenweg/Amersfoortweg en de Rotterdamweg terwijl rond de school geparkeerd wordt op plekken waar dat niet is toegestaan. Omwonenden kunnen daardoor vaak niet uit hun garages rijden en moeten langdurig wachten vanwege files.

Hulzebos weet uit gesprekken in de buurt dat mensen met essentiële beroepen, zoals in de zorg, te laat op hun werk komen. Verschillende gesprekken van omwonenden met de school en de ouders hebben niet tot een oplossing geleid. De hinder leidt inmiddels ook tot “onwenselijke interacties tussen bewoners en autobestuurders”, zegt het raadslid.

Hij wil dat het college initiatief neemt om de overlast aan te pakken en te verminderen. Hij stelt voor een ‘kiss and ride’-zone in te stellen en te handhaven op foutparkeren.

Geschreven door