Almere City FC moet in slotfase een 1-0 voorsprong prijsgeven.

Tegen FC Volendam heeft Almere City geen drie punten aan dit duel over kunnen houden. De ploeg van Alex Pastoor liet zich in de laatste minuut bij een 1-0 voorsprong toch nog verrassen.

Dreigender

Almere City startte voortvarend aan de wedstrijd en kreeg direct al wat kansen, maar een inzet kon worden gekeerd door doelman Backhaus. City was dreigender in de openingsfase en leek na een kwartier op voorsprong te komen na een prachtige goal van Kornelius Hansen, maar de treffer van de Noor werd geannuleerd vanwege buitenspel. Verder in de eerste helft werd FC Volendam wat brutaler: Johnson zag een schot tot corner verwerkt worden en even later kwam  Booth een teenlengte tekort om een voorzet van Cox binnen te werken. Vlak voor rust kreeg Almere City een uitgelezen kans om op voorsprong te komen,  Cathline werd weggestuurd  in de zestien van Volendam door Pena, maar stuitte op doelman  Backhaus.

Grote kans City

Direct na rust kreeg de thuisploeg opnieuw een dot van een kans op de 1-0 via Thomas Robinet. FC Volendam keeper Backhaus kon een schot van Cathline in eerste instantie keren, maar Robinet weigerde de rebound van dichtbij te verzilveren. Net toen Almere City nog een hele zware laatste 20 minuten leek te gaan krijgen viel de 1-0 voor de thuisploeg na een vrije trap. Invaller Adi Nalic kopte de perfect aangesneden vrije trap van Peer Koopmeiners heerlijk via de onderkant van de lat binnen: 1-0.  Almere City leek de zege over de streep te gaan trekken, maar diep in de extra tijd kwam FC Volendam alsnog op gelijke hoogte na een inschattingsfout van centrale verdediger Mbe Soh: invaller Robert Muhren profiteerde en deed wat hij al zo vaak deed tegen Almere: scoren.

Almere City heeft na dit weekeinde 31 punten uit 27 gespeelde wedstrijden en staat nog altijd op plaats 12 van de eredivisie. Komende donderdag komt de ploeg van Alex Pastoor weer in actie: dan spelen de Almeerders een uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk.

foto: Omroep Flevoland.

Geschreven door