ASC Waterwijk vrouwen glorieus kampioen in hun klasse

De vrouwen van Waterwijk hebben een zeer verdiend kampioenschap behaald in hun afdeling. Er waren veel fans op af gekomen en dat maakte het rondom het veld super gezellig. Na 90 minuten kon de vlag in top want de Waterwijk vrouwen hadden stadgenoot Buitenboys met 4-0 verslagen.

Vastberaden

Vanaf het eerste fluitsignaal was duidelijk dat de dames van Waterwijk vastberaden waren om vandaag kampioen te worden. Hoewel de eerste minuten wat zenuwachtig verliepen, creëerde Waterwijk al snel kansen. In de 13e minuut brak Lisa Smit de ban met een mooi schot. Waterwijk bleef de druk opvoeren en domineerde het spel. Vier minuten later verdubbelde scherpschutter Saskia Vermeulen de voorsprong met een prachtig doelpunt, waardoor de thuisploeg op een comfortabele 2-0 voorsprong kwam. Buitenboys werd teruggedrongen op hun eigen helft, terwijl Waterwijk onvermoeibaar bleef aanvallen. Vlak voor rust maakte Joy Ugwa na een indrukwekkende solo de derde treffer, wat resulteerde in een ruststand van 3-0 in het voordeel van Waterwijk.

Tactische wijzigingen

Na de rust probeerde Buitenboys met enkele tactische wijzigingen beter in de wedstrijd te komen, maar de solide verdediging van Waterwijk stond als een rots in de branding. Hoewel de gasten enkele pogingen waagden, werden deze moeiteloos afgeweerd door de sterke en solide verdediging van Waterwijk. In de 84e minuut zette Brandy Hofman na een prachtige actie de bal strak voor, waarna Kirsten Steengraver koelbloedig de 4-0 op het scorebord zette. De buit was binnen en  het eindsignaal bracht een golf van euforie teweeg onder de spelers en fans van Waterwijk. Het kampioenschap was binnen!

Huldiging

Na de wedstrijd werden de spelers en staf van Waterwijk gehuldigd met medailles van de club en een oorkonde en medaille van de KNVB. Als kersen op de taart reikte de sponsor een prachtige bokaal uit aan het winnende team. Het feest barstte los en duurde tot in de vroege uurtjes, terwijl de trotse trainers zich alweer richtten op het volgende doel: de competitie ongeslagen afsluiten.