ASC Waterwijk vrouwen winnen stadsderby van SC Buitenboys vrouwen en is koploper

Op een ijskoude zaterdagmiddag, vond de laatste competitiewedstrijd van het jaar plaats, de Stadsderby tussen Buitenboys en Waterwijk. De vrouwen van Waterwijk waren te gast bij SC Buitenboys. Uiteindelijk wist Waterwijk de winst binnen te halen en is nu koploper in hun klasse.

Initiatief

Vanaf het eerste fluitsignaal nam Waterwijk het initiatief en dwong de thuisploeg tot verdedigen. In de eerste minuten creëerde Waterwijk al enkele kansen, maar Buitenboys kon de schade nog beperken. Toch wist Waterwijk in de 19e minuut de score open te breken. Reyna Winklaar van Waterwijk sprintte handig door de verdediging van Buitenboys na een schitterende steekpass van Geneva Neslo en  scoorde met een verwoestend schot :0-1. Ondanks de voorsprong bleef Waterwijk aandringen, en hoewel ze nog meer kansen creëerden, slaagden ze er niet in om de score verder uit te breiden. Met een ruststand van 0-1 bleef de wedstrijd spannend, en Buitenboys hoopte op een ommekeer in de tweede helft.

Waterwijk de overhand

De tweede helft begon net zoals de eerste eindigde, met Waterwijk die voetballend de overhand had en weer tot kansen kwam. In minuut 61 werd de voorsprong verdubbeld. Reyna Winklaar maakte haar tweede doelpunt nadat ze perfect werd aangespeeld door Saskia Vermeulen en oog in oog met de doelvrouw van Buitenboys scoorde zij de 0-2. Hierna slaagde Buitenboys er maar niet in echte kansen te creëren. Waterwijk deed dat wel en breidde de voorsprong uit met een schitterende goal van Lisa Smit in de 86e minuut :0-3. Uiteindelijk viel ook het vierde doelpunt nog, na een prachtige actie van Brandy Hofman, die Romaissa Belkaid in stelling bracht, rondde zij koelbloedig af :0-4.

Koploper

Met deze overwinning eindigde Waterwijk op de eerste plek in hun afdeling en kan na de winterstop de goede reeks gaan voortzetten, terwijl Buitenboys deze middag met lege handen achterbleef. De Stadsderby zal nog lang in het geheugen gegrift staan als een koude, maar zeer succesvolle zaterdagmiddag voor de vrouwen van Waterwijk.

Geschreven door