CDA Almere verbaasd over weinig steun om ‘knip’ Hospitaaldreef te voorkomen

Donderdagavond 25 april werd er in de Almeerse gemeenteraad gestemd over het Mobiliteitsplan voor het centrum. Onderdeel van het plan is dat de Hospitaaldreef in de toekomst wordt afgesloten voor al het autoverkeer. Een ‘knip’, die het centrum als het ware in tweeën deelt.

Het voorstel van het CDA Almere, om de ‘knip’ in de hospitaaldreef te schrappen uit het Mobiliteitsplan voor het centrum, haalde geen meerderheid. CDA Almere verbaast zich erover dat ondanks veel verzet uit de stad de meeste partijen het voorstel niet steunden. Alleen de VVD, 50PLUS, DENK, Respect Almere, FvD en het CDA stemden tegen de ‘knip’.

CDA Almere vindt een ‘knip’ ongewenst, omdat het de bereikbaarheid van het centrum beperkt, daarnaast neemt de parkeerdruk toe en is het heel vervelend voor de inwoners en ondernemers in het centrum.

Geschreven door