College wil voor 51 miljoen het Floriadeterrein terugkopen van projectontwikkelaar Amvest


Het college wil voor 51 miljoen het Floriadeterrein terugkopen van projectontwikkelaar Amvest. Als de gemeente eenmaal eigenaar is, wil ze het geld terugverdienen door het terrein weer aan andere projectontwikkelaars terug te verkopen.

Het raadsvoorstel kent veel vraagtekens. Het woord ‘geheim’ komt 26 keer in diverse varianten voor in het stuk. Duidelijk is wel, dat als de gemeenteraad niet akkoord gaat met de terugkoop, de rechtszaak die projectontwikkelaar Amvest tegen de gemeente in de binnenzak heeft, doorgaat. Het raadsvoorstel is onduidelijk over wat daar dan de consequenties van zullen zijn.

1 juni is de fatale datum voor het voorstel. Inmiddels hebben de Almere Partij, Forum voor Democratie en de PVV een interpellatiedebat aangevraagd om de terugkoop met het college te bespreken.

Komende donderdag, 11 april, staat er ook al een interpellatie op de agenda over de gemeentelijke financiën. Dit is aangevraagd door de VVD, PVV, 50Plus, Forum voor Democratie en de Almere Partij: zij willen dan in debat met het college over de mogelijke code rood financiën voor de gemeente.

Geschreven door