Deze zomer speelt Suburbia de voorstelling ‘Carnage’

Theatergroep Suburbia speelt deze zomer de voorstelling Carnage. De jaarlijkse Suburbia zomervoorstelling is een avond uit op Stadsboerderij Almere met voorafgaand een driegangen bio diner en op zondag een inleiding. Carnage is een gemene komedie over beschaafde mensen.

Carnage, ook bekend onder de originele titel De God van de slachting, is wereldwijd een vaak gespeeld stuk, geliefd bij regisseurs, acteurs én publiek. Roman Polanski verfilmde het stuk in 2011 tot de succesvolle speelfilm Carnage.

Twee elfjarige jongens zijn aan het vechten op het schoolplein. De een slaat met een stok, de ander verliest twee snijtanden. De ouders komen samen en bespreken de kwestie, zoals beschaafde mensen dat doen.

Maar wat begint als een beleefde ontmoeting tussen tolerante, verstandige mensen, compleet met espresso en clafoutis (taart), ontaardt in een gevecht waar de ouders hun kinderen overtreffen.

De Franse auteur Yasmina Reza is een meester in het schrijven van scherpe dialogen. “Alle personages in mijn werk zijn welopgevoede mensen, die met elkaar afgesproken hebben zich te gedragen. Maar ze zijn tegelijkertijd zo impulsief dat het hen niet lukt om zich aan die afspraak te houden. Ze ontsporen tegen hun wil en zien het gebeuren. Het laklaagje van de beschaving, die ons behoedt voor verruwing, is zo verontrustend dun dat het elk moment kan barsten.”

De zomervoorstelling Carnage is te zien van 19 juni t/m 28 juli op Stadsboerderij Almere. De première is 22 juni. Speeldagen van woensdag tot en met zondag (behalve zondag 23 juni). Aanvang 20.30u. Zondag om 15.00u. Voorafgaand aan de voorstellingen op zondag, om 14.15 uur, is een inleiding. Het driegangendiner is van woensdag tot en met zaterdag, aanvang 18.30u. Het publiek zit overdekt. Prijzen vanaf € 28,00. De kaartverkoop opent 8 april. Meer info: www.suburbia.nl.

Geschreven door