FC Almere verslikt zich in Purmerend

Het is FC Almere niet gelukt om in de thuiswedstrijd tegen SV Purmerend revanche te nemen in de eerder geleden nederlaag. Opvallend in dit duel was wel dat arbiter Straver geen beste indruk achter liet in deze sportieve wedstrijd, die uiteindelijk toch wel verdiend werd gewonnen door de ploeg uit Purmerend.

Kansen over en weer

De wedstrijd ging gelijk op en er waren van beide kanten mogelijkheden om tot scoren te komen. Randy Balogun van Purmerend was dicht bij een treffer maar zag zijn inzet gestopt worden door Vincent Lems. Toch waren het de gasten die de leiding namen en een vrije trap werd door Joey Smit laag ingeschoten en was Lems kansloos. Na 15 minuten een tegenslag voor FC Almere toen Tarik Moumen zwaar onderuit werd gehaald en met een brancard het veld moest verlaten met een behoorlijke blessure, Fouad Bahlawan verving hem. Nadat Purmerend in de tweede helft de 0-2 scoorde kwam FC Almere beter in de wedstrijd en zorgde Max Wolters van der Weij voor de aansluitingstreffer: 1:2. Hierna leek een puntenverdeling eraan te komen maar Purmerend wist in minuut 86 de beslissende 1-3 te scoren en was het duel beslist. Later werd er nog lang over nagepraat over de dubieuze beslissingen van arbiter Straver die kennelijk niet zń beste dag had.

Onbegrijpelijk

Opmerkelijk was dat in de eerste helft arbiter Straver de trainer van Almere en zijn assistent verbood om naar de speler die kermend van de pijn op het veld lag naar hem toe te gaan, later werd de trainer van Almere ook nog de rode kaart getoond door de arbiter waar niemand iets van begreep, deze blamage werd ook gevolgd door een rapporteur van de KNVB die aanwezig was om deze arbiter te volgen in deze wedstrijd. De rapporteur zal uiteraard verslag uitbrengen bij de KNVB en zal de uitslag later bekend worden.

De wedstrijd verliep deze middag tussen beide partijen uiterst sportief en trok Purmerend uiteindelijk aan het langste eind.

Uiteraard zal FC Almere de KNVB in een rapport de gang van zaken belichten en hoopt men dat de KNVB hier zorgvuldig mee om gaat.

Een interview met bestuurslid Willem Schaart, luister onderstaande stream.