FC Almere vrouwen geen kampioen maar gaan wel naar derde klasse

De vrouwen 1 van FC Almere hebben in hun kampioenswedstrijd met 2-2 gelijkgespeeld tege SEC uit Soest. Er waren veel supporters op dit duel afgekomen en de entourage was prachtig. Uiteindelijk bleef men op 2-2 steken en was SEC de kampioen. Doordat SEC graag in de vierde klasse wil blijven spelen promoveerde FC Almere automatisch naar de derde klasse en is dat een mooie prestatie van de ploeg van Hans van Loen.

Initiatief

Vanaf het beginsignaal stonden er twee ploegen die elkaar nog even aftasten maar al snel nam Almere het initiatief en was de eerste hoekschop voor Almere.Dit leverde geen gevaarlijke situatie op voor het doel van SEC en streden de twee ploegen voor elke meter. In de 9e minuut was er een vrije schop voor SEC en kon Almere niet voorkomen dat Anouk Kuijper de 0-1 op het scorebord bracht. Almere kwam na deze tegenvaller goed terug en wist in de 17e minuut dan ook de gelijkmaker te scoren, na een mooie aanval was het Geneve Gibbs die de stand weer gelijk trok:1-1. De strijd bleef op en neer gaan maar Almere wist na een half uur spelen toch de leiding te nemen en was het Neve Smeets die met een kopbal scoorde:2-1. Nu werd Almere sterker en kreeg ook de mogelijkheden maar doelpunten bleven uit en daar putte SEC weer moed uit en wist Merel Spijker nog voor de rust de gelijkmaker te scoren: 2-2. Voor de rust werd er niet meer gescoord en moest het in de tweede helft gebeuren.

Sportief duel

In het tweede bedrijf een vrij gelijkopgaand duel met mogelijkheden aan beide kanten maar de doelpunten waren mede door goed keeperswerk aan beide kanten de tweede helft duur.. FC Almere wilde wel maar er was veel onzuiverheid in de passing en de wedstrijd werd ook wat fanatieker met de nodige blessures maar verder bleef het een sportief duel in Almere. Vlak voor tijd nog wel wat kansen voor Almere maar uit een voorzet kon bij de tweede paal niet gescoord worden bij een 100% kans. Het bleef uiteindelijk bij deze stand en was SEC de kampioen van deze afdeling. FC Almere was teleurgesteld maar had dit seizoen uitstekend gevoetbald en mag doordat SEC niet op een hoger niveau wil voetballen komend seizoen alsnog in de derde klasse uitkomen.

Hieronder een interview met FC Almere trainer Hans van Loen.