Forza Almere heeft geen kind aan ‘t Gooi en wint overtuigend (5-0)

Het is spannend in de top van de 5e klasse C. Er zijn drie kampioenskandidaten en Forza heeft momenteel de beste papieren. IJburg en Zuidoost United zijn de andere kandidaten. Forza staat vier punten voor op IJburg en vijf op Zuidoost United, wel speelde Forza een wedstrijd meer.

De wedstrijd tegen ’t Gooi moest natuurlijk gewonnen worden, want anders verdien je het niet om kampioen te worden. Dat gebeurde dan ook met ruime cijfers (5-0), maar het hadden gewoon dubbele cijfers moeten zijn. Er werden veel kansen gemist door de Almeerse ploeg. De vorm is er, maar de zorgvuldigheid als men voor het vijandelijke doel komt laat nog weleens te wensen over.

Op de paal

In de 7e minuut komt Sem Moolhuizen over rechts door en geeft straks voor op Elwin Jansen die de paal raakt. In de 11e minuut komt na een goede aanval over veel schijven de bal bij Mourad Ben Abdallah en die scoort wel de 1-0. Twee minuten later was het weer raak, Keanu Wijnruit komt over rechts vrij en geeft voor maar de doelman van de gasten beoordeelt de voorzet verkeerd en kon Ben Abdallah 2-0 binnen tikken. Toen Mike Lochtenberg in de 20e minuut fraai de 3-0 binnen schoot dacht men aan een monsterscore maar dat bleef voor de rust nog uit.

Groot overwicht

Ook in de 2e helft  wederom veel kansen, maar nu komt ’t Gooi af en toe op de helft van Forza en krijgt zelfs een kans, die knap door Yeray Fernandez-Jimenez, (die na een lange blessure weer terug is), goed over getikt. De ruimtes werden voor Forza steeds groter, maar het duurde nog ruim een half uur in de 2e helft voordat Shailo Douglas twee goede aanvallen wist af te ronden, waardoor de score nog naar 5-0 getild kon worden. Het goede nieuws; toch de nul gehouden, de doelman van Forza is weer op de weg terug, wat weer meer vertrouwen geeft in het team.

Komende wedstrijd (4 Mei) speelt Forza de topper bij Zuidoost United.(15:00 uur).