Teammanager Wim Vinck van Forza Almere: “Kampioen worden wordt nog pittige klus “.

Bij Forza is men positief gestemd over het behalen van het kampioenschap in de zaterdag 5e klasse C. Teammanager Wim Vinck ziet nog wel wat obstakels die overwonnen moeten worden. We krijgen nog te maken met een paar lastige broeders, aldus Vinck, die al heel wat jaartjes de club trouw is.

Zes finales

Wim Vinck: “ Tegen IJburg is dit nu echt ‘DE’ wedstrijd maar we moeten het onvoorspelbare Zuidoost United zeker ook niet uit het oog verliezen. En wat gaat Zuidoost United-IJburg worden, of verslikt een van beiden zich nog in het stugge Eminent Boys. Is IJburg na hun dip tegen de Vecht en Blauw Wit op de weg terug? Wat als IJburg kampioen wordt, dan hebben we wel de 1ste periode! Wat als Zuidoost United kampioen wordt, dan halen we waarschijnlijk wel de 2de periode? Wat doen tegenstanders de laatste wedstrijden als er niets meer op het spel staat?

Kansen genoeg

Men kan namelijk uit de 5de klasse niet degraderen en  plek 4 geeft waarschijnlijk ook recht op nacompetitie?  Dus kansen genoeg om komend seizoen een klasse hoger te voetballen.En dan de vraag of we sterker zijn als de nummer 10 uit de 4de klasse ?”. Mogelijkheden genoeg dus volgens de teammanager. Iedereen maakt zijn afwegingen en berekeningen maar als bestuur, staf en spelers probeert men er in ieder geval alles aan te doen om promotie, maar bij voorkeur met een kampioenschap te bereiken. Forza zal dus van eigen kracht uit moeten gaan en de laatste zes wedstrijden met een goed resultaat af moeten sluiten. Of de ploeg hiertoe in staat is zal straks blijken.

Geschreven door