Inhaalduel levert Sporting Almere geen punten op.

Het inhaalduel tussen Blauw Wit en Sporting Almere kende twee kanten en moest Sporting uiteindelijk met een 3-1 nederlaag genoegen nemen tegen de Amsterdammers

Op sportpark Sloten was het in eerste instantie Blauw Wit wat de toon aangaf en waren de combinaties bij Sporting Almere ver te zoeken. Het spel was veel te slordig om de thuisploeg te verrassen. Halverwege de eerste helft kwamen de Almeerders wat ongelukkig op een 1-0 achterstand. Hierna pakte Sporting het weer goed op en kwamen er ook mogelijkheden en kon Renzo van Jaarsveld uit een vrije schop dan ook de gelijkmaker produceren:1-1. Nu was Sporting de ploeg die meer kansen creëerden maar doelpunten bleven echter uit terwijl de kansen er waren.

TeleurstellingT

Trainer Tareq El Magied: “ Na de rust was er geen schim meer van ons spel over. We kwamen niet meer aan voetballen toe, maakte verkeerde keuzes en was het helemaal over waardoor Blauw Wit gemakkelijk uitliep op 3-1 en het had ook zomaar 5-1 kunnen worden “, was de constatering van de Sporting-coach. Sporting Almere leed dus een gevoelige nederlaag ondanks bij vlagen het betere spel in de tweede helft. Zaterdag kan men zich herstellen als het stugge De Vecht naar Almere komt. Dit duel begint om 14:30 uur op sportpark Fanny Blankers Koen.