‘Meer ruimte en locaties voor krappe feestterreinen’

De capaciteit van de Grote Markt in Stad als feestlocatie is tijdens de Koningsnacht onvoldoende gebleken. Ruim voor het einde van de optredens kon geen publiek meer worden toegelaten.

De VVD in de gemeenteraad wil weten wat de gemeente doet en nog kan doen om grote evenementen te faciliteren. De vragen die raadslid Robert Mijnders daarover gesteld heeft, gaan ook over het dreigende ruimtegebrek op de Esplanade voor het Bevrijdingsfestival.

Mijnders wil weten welk alternatief terrein binnen het stadscentrum het college geschikt vindt. Hij vraagt ook of het feest op de Grote Markt mogelijk meer bezoek heeft gelokt, dan waarmee in de vergunning rekening werd gehouden. Hij stelt voor alternatieve locaties aan te wijzen of activiteiten te spreiden.

Hij stelt ook de vraag wat de gemeente kan doen om ervoor te zorgen dat het opschalen van evenementen voor ondernemers haalbaar en betaalbaar blijft. De VVD vindt dat de groeiende stad festivals moet laten meegroeien en dat de gemeente dat ondersteunt.

Geschreven door