Bevrijdingsfestival komt ‘zonder kleerscheuren’ uit coronamaatregelen

Bevrijdingsfestival Flevoland ondervindt geen negatieve financiële gevolgen door de coronacrisis. Dat meldt Barry Bouquet van de organisatie. Het festival in Almere kon net als alle andere festiviteiten op Bevrijdingsdag niet doorgaan in verband met het virus. “We komen er neutraal vanaf. Zonder kleerscheuren, om het zo maar te zeggen”, aldus Bouquet.

Bevrijdingsfestival Flevoland was al een flink stuk op weg met de organisatie van het evenement. “Meestal beginnen we in juni van het jaar ervoor al met de plannen maken. Meestal in oktober of november zijn de meeste artiesten al geboekt”, zegt Bouquet. Door het goede contact dat het festival met de artiestenbureau’s heeft, konden grote kosten worden voorkomen toen optredens afgezegd moesten worden.

Daarnaast heeft het Bevrijdingsfestival een paar vaste partners, zoals het Nationaal Comité 4 en 5 mei, Provincie Flevoland en Almere City Marketing. De organisatie loopt door het afgelaste evenement inkomsten mis uit bijvoorbeeld de verkoop van eten en drinken. De kosten die toch zijn gemaakt tijdens de voorbereidingen voor het festival, konden dankzij bijdrages van deze partners opgevangen worden.

Volgend jaar terug op Esplanade
Normaal gesproken vindt het Bevrijdingsfestival Flevoland plaats op de Esplanade in Almere Stad. Daar kon het dit jaar niet terecht omdat het plein verbouwd wordt. Als tijdelijke oplossing moest het grote podium daarom naar het Stadhuisplein. Een centrale locatie in het centrum, maar wel een stuk kleiner dan de Esplanade. Daardoor zouden er minder mensen naar de artiesten kunnen kijken. Daarom zegt Bouquet: “Als er één jaar overgeslagen moest worden, was dit misschien niet eens het allerslechtste jaar.”

Als alles meezit, wordt het festival volgend jaar gewoon weer op de Esplanade opgebouwd. En als Bouquet één ding duidelijk heeft gezien de afgelopen dagen: “Iedereen staat te trappelen om weer aan de slag te gaan.”

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door