Omstreden verhuisplan AH Stedenwijk stap dichterbij

Vertrek van de supermarkt op het ’s Hertogenboschplein in Stedenwijk is nu serieus in beeld. De winkel van Albert Heijn wil verhuizen naar de Delftstraat (foto) in dezelfde wijk.

De gemeente en eigenaar Bun praten al tien jaar over verhuizing. Nu het terrein van tennisvereniging Het Nieuwe Land vrijgekomen is, zou Bun daar een nieuwe winkel kunnen realiseren, mits de gemeente daaraan meewerkt.

Aan een overeenkomst kleven nog veel haken en ogen. In de eerste plaats moet volgens het Didam-arrest rekening worden gehouden met andere gegadigden die het terrein van de gemeente willen kopen. Als dat het geval is moet een kort geding worden aangespannen tegen het voornemen van de gemeente om aan Bun te verkopen.

Als de overeenkomst met Bun bij de rechter stand houdt, moet de gemeenteraad nog instemmen. Ook wil de gemeente met Bun afspreken dat geen schadeclaim kan worden ingediend als de deal niet kan doorgaan als gevolg van een uitspraak van de rechter.

De gemeenteraad moet dan nog oordelen of de verhuizing geen schade doet aan andere winkels en winkelcentra en niet nadelig is voor de samenhang van de woonwijk. Tegenhouden van de verhuizing door een politieke afwezig is nog steeds mogelijk.

Kort geleden rezen in Stedenwijk bezwaren tegen vertrek van de winkel. De vrees bestaat dat de nieuwe winkel voor de vergrijzende bewoners slecht bereikbaar is. Ook zou de centrumfunctie van de winkel verloren gaan.

Voor Bun is de Delftstraat een aantrekkelijke locatie omdat die per auto goed bereikbaar is vanaf de drukke Stedendreef. Tegen de nieuwe concurrentiepositie werd door winkeliers in Muziekwijk eerder bezwaar gemaakt.

Geschreven door