Vastgoedbedrijf vecht plan AH Delftstraat aan

Een vastgoedbedrijf in Alkmaar dreigt de gemeente met juridische stappen over de bouwplannen voor de Delftstraat in Stad. Daar wil de gemeente meewerken aan de bouw van een supermarkt van Albert Heijn, die nu nog op het ’s Hertogenboschplein gevestigd is.

Vastgoedmeester zegt al zeven jaar geleden een plan te hebben ingediend voor het terrein van de voormalige tennisvereniging Het Nieuwe Land in Stedenwijk (foto). De ontwikkelaar wil er een veelzijdig project bouwen waarin verschillende woontypen gecombineerd worden. Daaronder zijn koop- en huurwoningen, maar ook zorgappartementen.

Uit recente informatie aan de gemeenteraad wekt het college de indruk dat de gemeente met ontwikkelaar Bun in gesprek is en dat er geen andere kandidaten zijn. Overigens houdt de gemeente in onderhandelingen met Bun al slagen om de arm vanwege mogelijke andere gegadigden.

Vastgoedmeester zegt dat verschillende zorgpartijen met het bedrijf in zee willen voor gebruik van de zorgappartementen. In een brief aan de gemeente zegt het bedrijf verbaasd te zijn over de verregaande mate van overeenkomst met Bun over de verhuizing van de supermarkt.

Het bedrijf voelt zich genegeerd en ziet een juridische procedure als enige optie om kans te maken zijn plannen uit te voeren.

Geschreven door