Politie Almere start met buurtonderzoeken door middel van app burgernet

De politie in Almere begonnen met het inzetten van digitale buurtonderzoeken. Dit doet ze via Burgernet. Het digitaal buurtonderzoek wordt ingezet bij diverse strafbare feiten, denk aan: auto-inbraak, babbeltruc, inbraken, overval, straatroof, vernielingen en vele andere feiten.

Een digitaal buurtonderzoek komt niet in de plaats van het fysieke buurtonderzoek in de directe omgeving van het gepleegde feit. Met dit digitale buurtonderzoeken hoopt de politie op meer getuigen en te komen tot effectievere manier van rechercheren dan wel aanhouding.

Daarom vragen zij het publiek burgernet te installeren op de smartphone. Door alertheid van het publiek hoopt de politie tot daadwerkelijke oplossing van zaken te komen.

https://www.burgernet.nl/app-info

Geschreven door