Ruimere openingstijden voor aanvraag en verlenging reisdocumenten

De balie van Burgerzaken is meer en langer open. Dat gebeurt om de aanvraag voor een nieuw reisdocument zo soepel mogelijk te laten verlopen. Op dinsdag, donderdag en vrijdag kun je nu ook ‘s avonds tussen 18.00 en 21.00 uur terecht en op zaterdag tussen 9.00 en 17.00 uur.

Afgelopen weekend heeft wethouder Kees Ahles gebruikgemaakt om op zaterdag zijn paspoort te verlengen: ““Net als andere gemeenten in Nederland heeft de gemeente te maken met een zogeheten paspoortpiek. Dat komt door de geldigheidsduur van paspoorten en identiteitskaarten. Sinds 2014 is de geldigheidsduur verlengd van 5 naar 10 jaar. De gemeente neemt allerlei maatregelen om wachtrijen te voorkomen, maar je kunt ze ook enorm helpen. Check de geldigheid van je reisdocument op tijd en maak ruim van tevoren een afspraak. Liefst voor de zomerdrukte en vakantiedrukte begint.”

Vermijd woensdagmiddag

Baliemedewerker bij Burgerzaken Kirsten verwerkte zaterdag de paspoortaanvraag van de wethouder. ‘We merken nu dat het in de middagen drukker is en in de ochtenden wat rustiger. Woensdagmiddag is het sowieso drukker. Probeer woensdagmiddag daarom te vermijden als je snel aan de beurt wil zijn. Veel Almeerders maken goed gebruik van de ruimere openingstijden. Dat is ook fijn voor het personeel, want zo kunnen ze iedereen goed van dienst zijn’.

Op tijd afspraak maken

Maak daarom op tijd een afspraak en kijk op tijd wanneer je reisdocument verloopt. Maak de afspraak 6 tot 8 weken voor je document verloopt, dan heb je zekerheid dat je voordat je op vakantie gaat je paspoort hebt. Als je paspoort of ID-kaart klaar is, krijg je een berichtje. Voor het afhalen hoef je geen afspraak te maken.

Meer weten over het verlengen van je reisdocument? Kijk bij Paspoort. Check de afsprakenmodule voor de openingstijden van de balie.

Geschreven door