De Nieuwe Bibliotheek is weer open!

Na dik vijf maanden dicht te zijn geweest is De Nieuwe Bibliotheek vanaf donderdag 20 mei, weer open. En wat zijn we blij om onze klanten weer te zien in de bibliotheken, we hebben de reuring gemist, gaf de medewerkster aan!

Je kunt weer tussen de boekenkasten struinen, boeken lenen, lezen en inleveren, werken en studeren (via reservering) en een krant of tijdschrift lezen. Uiteraard gelden er wel maatregelen om een bezoek voor iedereen zo veilig mogelijk te maken.

Registratie

Zo is er in iedere bibliotheek plek voor een maximaal aantal bezoekers. Dat houden we in de gaten via digitale tellers die ook in de bibliotheken terug te zien zijn. Als je naar de bieb komt, dan is een registratie verplicht. Je kunt het formulier van tevoren al uitprinten en invullen. Dan hoef je het in de bieb alleen in te leveren en dat scheelt tijd! Je vindt het formulier op onze website en je kunt je natuurlijk ook ter plekke registreren. Op papier, maar ook online via een QR-code.

Werk- en studeerplekken

Werken en studeren in de nieuwe bieb? Ook dat kan weer! Op de 4e etage van bibliotheek Stad en in bibliotheek Buiten zijn er plekken mét en zónder een computer. Het werkt een beetje anders dan je misschien gewend bent, want je moet wel een plekje reserveren. In Haven en Poort kun je op inloop terecht. Via de website van de bibliotheek kun je je plek in de bibliotheken in Stad en Buiten reserveren.

Openingstijden

Onze openingstijden zijn iets anders dan de reguliere tijden. Ook komt Pinsteren er nog tussendoor, want dan zijn alle bibliotheken gesloten. De boekenbrievenbussen zijn 24 uur per dag open, behalve de boekenbrievenbus in Stad. Deze is momenteel onbereikbaar door de werkzaamheden aan het park. In Stad kun je dus alleen boeken inleveren tijdens openingsuren van de bibliotheek. Dat kan in de bibliotheek, maar ook in de entree van de bibliotheek, waar speciale inleverkarren staan. Bibliotheek Poort is momenteel nog gesloten en opent na Pinksteren, op dinsdag 25 mei. De openingstijden zijn nu als volgt:

Stad

Maandag t/m vrijdag van 10.00-18.00 uur
Zaterdag van 10.00 -17.00 uur
Zondag 12.00 – 17.00 uur

Buiten

Maandag t/m vrijdag van 10.00-18.00 uur
Zaterdag van 10.00 -17.00 uur

Haven

Maandag t/m vrijdag van 10.00-18.00 uur
Zaterdag van 10.00 -17.00 uur

Poort 

Maandag 10.00–13.00 uur
Dinsdag t/m donderdag 13.30–17.00 uur
Vrijdag 10.00–17.00 uur

Op www.denieuwebibliotheek.nl is altijd de meest actuele informatie (inclusief de openingstijden) te vinden.

Geschreven door