SC Buitenboys komt moeilijk tot scoren tegen Wartburgia

In de zaterdag 2e klasse A heeft Buitenboys twee kostbare punten laten liggen. In het duel met Wartburgia kwam men niet verder dan 0-0 en deed men zichzelf te kort.

Weinig speelruimte

Vanaf het begin werd het een vrij gelijkopgaand duel met de gasten wel wat vaster aan de bal en paste men ook een korte dekking toe met als gevolg weinig speelruimte voor de Almeerders. Na 20 minuten het eerste wapenfeit van Buitenboys, maar een schot op het doel van de gasten bleef zonder resultaat. Wartburgia kreeg hierna ook een mogelijkheid maar de inzet belandde op de lat en de terugspringende bal kwam via een Buitenboys voet weer op de lat maar ook hier kwam geen treffer uit. De lat was deze middag wel in trek want ook raakte Buitenboys de dwarsligger zonder resultaat. De strijd bleef gelijk opgaan en was Wartburgia in de eerste helft nog het dichtst bij een doelpunt, maar de spits kwam oog in oog met de Buitenboys doelman niet tot scoren.

De lat was in trek

Na de rust eenzelfde spelbeeld met Buitenboys wel meer in balbezit maar de zuiverheid was er deze middag niet. Ook een schot van Tim Smit van Buitenboys ketste via de lat over het vijandelijke doel. Met wat wissels bij Buitenboys leek de druk groter te worden  maar op de goede momenten wist men niet de juiste man te vinden en gingen diverse mogelijkheden verloren. Ook kon Wartburgia  niet de juiste richting vinden en bleef de 0-0 stand tot het einde gehandhaafd. Hiermee deed Buitenboys zich tekort want in de tweede helft kreeg men betere kansen. Door deze uitslag blijven de Almeerders op plek zeven staan in de stand en kan men komende wedstrijd proberen om koploper Jong Holland in een uitwedstrijd een nederlaag toe te brengen.

Interview met assistent-trainer Benjamin van ‘t Veer van Buitenboys.