Waterwijk vrouwen laten dure punten liggen bij Wartburgia.

Het vrouwenteam van ASC Waterwijk is de koploper in hun afdeling en moest het opnemen tegen de Wartburgia vrouwen. Een belangrijke wedstrijd om de koppositie te behouden. Mede door te veel gemiste kansen kwam Waterwijk niet verder dan 1-1 .

Debutanten

Met Tessa Bonny de keepster van de MO19 en debutanten Yinthe Bakker en Nouk Weultjes uit de MO17 vertrok Waterwijk richting Amsterdam Oost.Het was al snel duidelijk dat de ervaren vrouwen van Wartburgia snel hadden gezien waar hun kansen lagen tegen het veel jongere team uit Almere. Wartburgia liet in de beginfase Waterwijk komen en paste een korte dekking toe. De vrouwen van Waterwijk creëerden wel wat kansen maar dat leverde vooralsnog niets op. Wartburgia loerde op een counter en konden een paar keer voor het doel van Waterwijk komen. Een afgeslagen aanval leverde een hoekschop op voor Wartburgia de hoekschop werd benut en het was 1-0 voor de thuisclub. Waterwijk probeerden nog wat terug te doen maar het spel was deze middag niet zoals men gewend was te spelen. De rust brak dan ook aan met een 1-0 voorsprong voor de gastvrouwen.

hoog tempo

In de tweede helft drong Waterwijk wel aan maar, het tempo ging omhoog en er kwamen ook wat kansen. Deze kansen waren uiteindelijk niet aan Waterwijk besteed. Dat duurde tot de 53e minuut toen de Almeerse vrouwen toch succes hadden, Britt Kater wist met een afstandsschot de keepster van Wartburgia toch te verschalken.  1-1. Hierna beperkte de thuisclub zich tot verdedigen en was het moeilijk voor Waterwijk om een gaatje in de verdediging te vinden. Er waren kansen genoeg maar de keepster van de thuisclub had haar middag en stal de show met goede reddingen en hield Waterwijk van goals af.

Trainer Pourchez was na afloop behoorlijk teleurgesteld. ” We hebben het hier echt laten liggen en we verdienden meer maar hebben het vandaag niet waar gemaakt. Er werd ook nog zes minuten korter gespeeld en dat was frustrerend. Verder moeten we de schuld bij onszelf zoeken want de kansen hebben we gehad en niets mee gedaan” aldus een teleurgestelde trainer van Waterwijk.

Komende zaterdag om 12.30 uur de thuiswedstrijd tegen Kadoelen.

Geschreven door