SC Buitenboys laat OSV puntloos achter en wint verdiend (1-3)

Het is SC Buitenboys gelukt om de moeilijke uitwedstrijd bij OSV winnend af te sluiten. OSV draaide de laatste wedstrijden goed maar Buitenboys stak daar zaterdag een stokje voor. Door de zege staat men op de 6e plek en is men nagenoeg veilig. Wel speelde Buitenboys een wedstrijd meer dan de concurrentie.

Onder druk

Buitenboys ging goed van start en had de thuisclub snel in haar greep en kwamen er ook kansen voor de Almeerders. In eerste instantie leverde dat geen doelpunten op maar nog voor de rust wist Rowdy Moorman de OSV-doelman wel te passeren na goed werk van Tyrell Burleson en Gio van der Zaken,dus ging de rust met 0-1 in.

gemiste penalty

Na de rust veranderde er niet zoveel, Buitenboys de meest aanvallende ploeg met de nodige kansen en weer was het Moorman die van afstand hard en laag voor zijn ploeg de voorsprong verdubbelde:0-2. OSV probeerde wel om het tij te keren maar slaagde daar maar gedeeltelijk in toen Davey de Haze de spanning terug bracht uit een hoekschop.1-2. De Amsterdamse ploeg ging nu de druk opvoeren waarna Buitenboys wat meer ruimte kreeg, Later kreeg Buitenboys ook nog een strafschop maar deze bleef onbenut en zag OSV ook nog kansen op de gelijkmaker maar uiteindelijk bracht Tyrell Burleson in combinatie met Gio van der Zaken Buitenboys in veilige haven door de 1-3 te scoren.  De ploeg van Dennis Verwer boekte dus een mooie zege, maar moet nog wel wat punten halen om definitief veilig te zijn. Men steeg weer een plekje op de ranglijst en in de 2e periode waarin Waterwijk de toon aangeeft.

Komende wedstrijd (11Mei) speelt men de uitwedstrijd bij Monnickendam.

foto: Rowdy Moorman van Buitenboys was deze middag weer goed voor twee goals.

Geschreven door