Uitzendrechten radio en tv niet naar Omroep Almere

Ook de komende vijf jaar mag de Stichting Productie Fabriek Almere programma’s uitzenden via radio en tv. Een grote meerderheid in de gemeenteraad verkiest die organisatie boven Omroep Almere.

Alle fracties in de gemeenteraad vinden dat beide organisaties veel sterke punten hebben. Sympathie is er ook voor beide. PvdA en GroenLinks gaven aan dat de twee kandidaten het “supergoed voor Almere” doen. Omroep Almere scoort met de aandacht voor sociale onderwerpen en de inzet van tientallen vrijwilligers.

De SP werd gevolgd door veel andere partijen in de verwachting dat SPFA potentie heeft een Almeerse AT5 (lokale tv van Amsterdam) te worden. Ook werd die omroep geprezen om zijn waarde als kweekvijver voor journalistiek talent.

Extra middelen hoeft de omroep voorlopig niet te verwachten. De afgelopen vijf jaar heeft SPFA met overheidsgeld een professionele organisatie kunnen opzetten. Omroep Almere moest radio, tv en internet maken met eigen bijdragen van medewerkers en een sponsor.

Alleen Ton Theunis van de Almere Partij gaf zijn stem aan Omroep Almere, waarvan de vrijwilligers volgens hem gehonoreerd moeten worden met het uitzendrecht waarvoor zij hun “stinkende best” hebben gedaan.

Geschreven door