Waterwijk vrouwen zegevieren ook over SVO/HZM ‘22

Na hun uitbundige kampioensfeest stonden de dames van Waterwijk voor een nieuwe uitdaging tegen het altijd taaie SVO/HZM. Met het kampioenschap vers in hun achterhoofd waren de Almeerse dames vastberaden om hun winnende reeks voort te zetten.

Boventoon

Vanaf het eerste fluitsignaal was het duidelijk dat Waterwijk de boventoon voerde. Ze domineerden het spel op de helft van HZM en creëerden kans na kans. Ondanks hun overheersende spel slaagde Waterwijk er echter niet in om het net te vinden, tot Reyna Winklaar haar vorm van de dag toonde na 12 minuten. Een prachtige openingspass van Britt Kater en stuurde Winklaar daarmee weg, te snel voor de thuis verdediging, en met een beheerste afwerking plaatste ze de bal achter de doelvrouw: 0-1. Ondanks talloze kansen slaagde Waterwijk er niet in om hun voorsprong uit te bouwen, en ging de rust met deze stand in.

Druk van SVO/HDZ

Na de rust veranderde het spelbeeld, waarbij de thuisploeg sterker uit de kleedkamer kwam dan Waterwijk en druk begon uit te oefenen op het doel van de gasten. In de 73e minuut kwam HZM dan ook op gelijke hoogte met een snelle aanval over rechts: 1-1. Hierna kwam Waterwijk weer beter in de wedstrijd en kwam er ook meer ruimte voor de Almeerse vrouwen. Uiteindelijk was het opnieuw Waterwijk, dat aan het langste eind trok. In de 88e minuut zette Geneva Neslo een aanval op en stuurde een gevaarlijke bal richting het doel, waarbij Reyna Winklaar de bal strak in het net kopte: 1-2. Waterwijk gaf hierna weinig meer weg en eindigde dit duel in een zege voor de Almeerse vrouwen.

Volgende week kunnen de vrouwen van Waterwijk zich weer opmaken voor een spannende ontmoeting tegen ‘s Graveland vrouwen, deze ploeg staat tweede op de ranglijst maar zal graag willen winnen van de kampioen.

foto: aangeleverd. Joy Ugwa (r)van Waterwijk in actie tegen SVO/HZM

Geschreven door