Zorgen om afgeblazen strandfestivals

De levendigheid van Almere als evenementenstad komt in gevaar door de afgelasting van verschillende festivals. Onlangs werden de muziekfeesten Oh my!, Summerpark en het Free Festival afgelast.

D66-raadslid Spencer Alberg is bezorgd over die ontwikkeling en heeft het college vragen gesteld. Hij wil weten hoe burgemeester en wethouders denken over het afzeggen van de evenementen op het Almeerder Strand. Hij vindt dat Almere door die ontwikkeling de kans loopt minder zichtbaar te zijn.

Hij wil ook weten of de gemeente signalen heeft gekregen dat meer organisaties moeten afzien van een muziekspektakel op het Almeerder Strand. Alberg vraagt of hoge kosten mogelijk een reden zijn voor de afgelastingen.

Het raadslid denkt dat het kan helpen als de gemeente de zogenoemde geluidsdragende dagen dit jaar flexibel inzet. Het gaat daarbij om dagen waarop festivals meer geluid mogen produceren. Hij wil ook weten hoeveel van die dagen met veel lawaai het college bereid is op te nemen in het bestemmingsplan voor Poort Buitendijks.

Vorig jaar al pleitte het raadslid voor het vaker en langer gebruiken van het strand voor muziekfeesten. Onlangs is het strand bij Duin vernieuwd en verbreed. De accommodatie is daardoor beter geschikt voor evenementen. Organisaties hebben grote behoefte aan het houden van meerdaagse feesten. D66 stelde daarom voor dat de gemeente daartoe vaker gelegenheid biedt.

Geschreven door