5 redenen om een bestelautoverzekering af te sluiten

Lever je producten bij klanten af? Dan is het niet praktisch om hier een personenauto voor te gebruiken. Omdat zo’n voertuig vaak niet over een al te grote laadruimte beschikt, past er doorgaans niet veel in. Vandaar dat veel ondernemers in Almere de voorkeur geven aan een bestelauto. Als je ook zo’n busje voor je bedrijf wilt kopen, moet je een bestelautoverzekering afsluiten. Benieuwd waarom? In deze tekst hebben wij 5 redenen op een rijtje gezet.

1) Het is verplicht
De belangrijkste reden om een bestelautoverzekering af te sluiten, is omdat je dit volgens de Nederlandse wet verplicht bent. Ieder motorvoertuig moet minimaal verzekerd zijn voor de wettelijke aansprakelijkheid (WA) voordat je ermee de weg op mag. Sluit je geen verzekering af voor je bestelauto? Dan levert dit je vroeg of laat problemen op. Vandaar dat veel ondernemers direct na aankoop een verzekering voor een bedrijfsauto afsluiten.

2) Bescherming tegen aansprakelijkheid
Je sluit een bestelautoverzekering zzp Univé niet alleen af omdat je dit verplicht bent. Zo’n verzekering beschermt je bedrijf namelijk ook tegen aansprakelijkheidsclaims. Dit is altijd het geval, ongeacht de basisdekking die je kiest. Veroorzaak je met de bestelauto schade bij iemand anders? Dan word jij hier aansprakelijk voor gesteld, want het voertuig staat op naam van jouw bedrijf. Dit is niet alleen het geval bij schade aan personen, maar ook bij schade aan spullen van iemand anders. Dankzij een bestelautoverzekering hoef jij je hier geen zorgen over te maken, want je verzekeraar vergoedt de schade die je bij een ander veroorzaakt.

3) Financiële bescherming
Wordt er schade veroorzaakt met je bestelauto? Grote kans dat het voertuig er zelf ook niet ongeschonden uit komt. Hoe groter de schade, hoe meer het je doorgaans kost om dit te laten herstellen. Als je alleen een WA-verzekering hebt, is schade aan je bestelauto voor eigen rekening. Hierdoor kunnen de kosten behoorlijk in de papieren lopen. Denk daarom goed na over het afsluiten van een bedrijfsautoverzekering. De dekkingen WA+ en Allrisk zijn duurder dan WA, maar je bent ook beter verzekerd. WA+ dekt schade aan je bestelauto door zaken als brand, storm en diefstal, terwijl Allrisk alle schade aan het voertuig dekt.

4) Bedrijfscontinuïteit
Je verwacht het misschien niet direct, maar een bestelautoverzekering kan ook bijdragen aan de continuïteit van je bedrijf. Raakt het voertuig zwaar beschadigd door een ongeval of wordt hij gestolen? Dan heeft dit mogelijk grote gevolgen voor de bedrijfsvoering. Dankzij een verzekering voor je bestelauto hoef je hier niet bang voor te zijn. Er is dan vaak snel een oplossing voor handen, waardoor je bedrijf er maar weinig hinder van ondervindt.

5) Werknemersbescherming
Heb je personeel in dienst? Grote kans dat zij ook in de bestelauto’s rijden. Dit brengt ons bij een laatste reden om een bestelautoverzekering af te sluiten, want hiermee bescherm je ook degene die het voertuig bestuurt. Althans, als je een aanvullende inzittendenverzekering afsluit. Schade voor zowel de bestuurder als passagiers is hierdoor verzekerd. Zelfs schade aan privébezittingen valt binnen de dekking van deze aanvullende verzekering.

Geschreven door