Anne-Mar Zwart overhandigt Strong Babies buidelstoelen aan Flevoziekenhuis

Vandaag overhandigt Anne-Mar Zwart namens Strong Babies nieuwe buidelstoelen aan de afdeling Neonatologie van het Flevoziekenhuis. Hiermee trapt de nieuwe ambassadeur van Strong Babies, de Kangaroo Care Week af. Tijdens deze actieweek, die tot en met 15 mei loopt, vraagt de Stichting landelijk aandacht voor kangoeroezorg voor zieke en te vroeg geboren baby’s.

Bij kangoeroeën wordt de baby huid-op-huid vastgehouden door de ouder.  Dit verbetert niet alleen de fysieke gezondheid, maar versterkt ook de emotionele band tussen ouder en kind. Tijdens de Kangaroo Care Week geven we de allerkleinsten een stem door te vertellen hoe belangrijk kangoeroezorg voor hen is. We organiseren verschillende activiteiten en zamelen geld in voor buidelstoelen om kangoeroezorg te ondersteunen.

Buidelstoelen voor Flevoziekenhuis

Het Almeerse ziekenhuis ontvangt de eerste buidelstoelen, dankzij de steun van vele donateurs. Chantal Jansen, neonatologieverpleegkundige van het Flevoziekenhuis: “Een grote wens gaat in vervulling. Deze stoelen maken het voor onze baby’s mogelijk om zo lang mogelijk met hun ouders/ verzorgers te buidelen. Het is ongelooflijk hoeveel mensen gedoneerd hebben. We zijn Strong Babies en alle donateurs enorm dankbaar!”

Anne-Mar Zwart is de nieuwe ambassadeur van Strong Babies

Ze is o.a. bekend als presentatrice van de docu serie ‘Handen aan de couveuse’ (NPO1) en zet zich vanaf dit jaar in voor Strong Babies. Anne-Mar: “Tijdens de opnames van Handen aan de couveuse heb ik met eigen ogen gezien wat het belang is van buidelen. Met deze stoelen geven we ouders de gelegenheid dit zoveel mogelijk te kunnen doen. Ik vind dat geweldig! Het is loodzwaar om dag en nacht zorgen te hebben om je te vroeg geboren baby, des te mooier om in die stressvolle periode iets te kunnen betekenen. Daarom zet ik me zo graag in voor Strong Babies.”

Over Strong Babies

Strong Babies gelooft dat elke baby een goede start verdient. Daarom zamelt de stichting geld in voor wetenschappelijk onderzoek voor de beste zorg en behandeling. Bovendien financiert de stichting buidelstoelen en kangoeroezorgscholing in de overtuiging dat buidelen de standaard moet worden in de zorg voor alle pasgeborenen. Strong Babies is een stichting met ANBI status en CBF erkenning.

Geschreven door