Cultuursector, hbo en mbo in Almere slaan handen ineen

Op donderdag 30 mei wordt Almere omgetoverd tot een creatief speelveld met het gratis indoorfestival Breach ’24, speciaal voor mbo- en hbo-studenten. Met activiteiten verspreid over meer dan 10 locaties belooft het een avond vol plezier en creativiteit te worden. Breach betekent letterlijk openbreken. De culturele instellingen openen hun deuren om kunst en cultuur laagdrempelig te maken voor jongeren.

Diverse activiteiten en locaties
Het indoorfestival wordt georganiseerd op de locaties van: De Nieuwe Bibliotheek, Kunstlinie, Poppodium de Meester, Kunst is Leuk, Now’s the Time, Strand22, The Green Innovation Hub, PRICE en Circuloco. Van 19.30 tot 23.30 uur verbindt de Party Train verschillende locaties met elkaar, waardoor studenten gemakkelijk kunnen reizen en deelnemen aan diverse activiteiten. Ook kan er een verrassende boottocht over het Weerwater naar het ‘Eiland Hortus’ gemaakt worden.

Creatief en verbindend programma
Het doel van het programma is dat de activiteiten verbinden en samenbrengen; iets waar vooral jongeren momenteel behoefte aan hebben. Van samen mini moestuintjes bouwen, een Bob Ross workshop volgen en rondjes skaten tijdens de 80’s Roller Disco tot dansen op techno, Mario Kart XL spelen en lasergamen tussen de boekenplanken. Alles komt voorbij. Het programma trapt af met het grootste kussengevecht van Almere.

Toegang
Studenten tussen de 16 en 27 jaar uit Almere en omstreken die het Breach festival willen bijwonen, kunnen op donderdag 30 mei vanaf 19.00 uur hun gratis entreebandje ophalen bij de hoofdingang van De Nieuwe Bibliotheek. Bij het tonen van een studentenpas of ID krijgen zij toegang. Elk bandje geeft de drager onbeperkte toegang tot alle locaties van het festival. Bovendien mag elke student één introducee meebrengen, mits deze ook binnen de leeftijdscategorie van 16 tot 27 jaar valt.

Breach wordt mogelijk gemaakt door hogeschool Windesheim, Aeres Hogeschool en ROC van Flevoland, Gemeente Almere het Cultuurfonds en genoemde (culturele) organisaties.

Meer informatie over Breach en het volledige programma is te vinden op de website breachfestivalalmere.nl. Volg het Instagram account @breachfestivalalmere om op de hoogte te blijven van alle laatste ontwikkelingen.

Geschreven door