FC Almere en SV Marken scoren doelpunten en rode kaarten

In de zaterdag derde klasse B heeft FC Almere de wedstrijd tegen sv Marken winnend afgesloten. Na een doelpuntrijk duel trokken de Almeerders uiteindelijk aan het langste eind.

Pittige duels

De eerste helft nam Marken een 0-1 voorsprong en was er sprake van stevig voetbal dat nog wel eens uitmondde in discussies van beide kanten. Wel was er een aardige kans uit een hoekschop van Almere, maar hier kwam geen goal uit. Hierna werd het spel er niet aantrekkelijker op en moest de arbiter herhaaldelijk optreden om beide partijen in het gareel te houden. In de 25e minuut nam Marken de leiding door Luke de Waart en moest Almere het roer omdraaien om de gelijkmaker te produceren.  Na een half uur viel de eerste gele kaart en even later viel ook de tweede en een Almere speler kon vertrekken. Nog voor de rust kreeg een speler van Marken rood nadat een speler werd vastgepakt binnen het zestienmetergebied. De strafschop werd gemist door Almere. Later ook nog een rode kaart voor Marken toen een speler de bal weg schoot na een fluitsignaal van de arbiter en stond men met negen man.

Snelle goal

Na de rust werd het snel 0-2 door Luke de Waart en leek het er allemaal leuk uit te zien voor Marken,ware het niet dat Almere een penalty kreeg en de 1-2 maakte. Almere bleef druk uitoefenen en kwam later dan ook op 2-2. In minuut 69 kwam Almere ook nog op voorsprong, maar Marken knokte zich terug en maakte  de 3-3. Het tempo bij Almere ging omhoog en dat leverde later de 4-3 op. Marken probeerde het nog wel maar slaagde hier niet in en kan zich klaarstomen voor de nacompetitie voor lijfsbehoud. FC Almere rest volgende week het laatste competitieduel bij DWS. Marken speelt dan op eigen veld tegen Purmerend.

Geschreven door