FC Almere leidt forse nederlaag bij Amstelveen Heemraad (6-0)

In de zaterdag derde klasse B heeft FC Almere zich behoorlijk laten vernederen bij Amstelveen Heemraad. De Almeerders moesten toezien hoe een gedreven tegenstander geen medelijden had met de Almeerse ploeg die deze middag genoegen moest nemen met een onverwachte grote nederlaag.

Initiatief van de thuisclub

In de beginfase van dit duel ging het nog wel gelijk op en er kwamen ook wel wat mogelijkheden voor de gasten maar de afwerking liet veel te wensen over. Later nam de thuisclub het initiatief en wist de score te openen door Marc Groenland maar de Almeerse-doelman ging hierbij niet geheel vrijuit.. Almere stelde hier niet zoveel tegenover en dat was voor Amstelveen het sein om vijf minuten voor rust de 2-0 te scoren door Wondel. De bal zou volgens de assistent-scheidsrechter over de doellijn zijn geweest, maar daar wilde de arbiter niets van weten. Nog voor de rust kreeg Almere nog een treffer om de oren en ging de rust met 3-0 in.

Lange ballen

Na de rust eerst een gelijkopgaand duel, maar de score voor Almere bleef uit. Amstelveen dat veelal de lange bal hanteerde had daar later ook succes mee, Ralph Groenteman liet voor de vierde keer de Almeregoalie vissen. Almere probeerde het wel om de stand een ander aanzien te geven maar slaagde hier deze middag niet in en kon Amstelveen de stand uiteindelijk nog opvoeren  naar 5-0 en 6-0 via treffers van Cruden en Van Eijk.

Een domper dus voor FC Almere dat geen kansen meer heeft om nog voor nacompetitie in aanmerking te komen.