Tweede oefenwedstrijd levert geen winst op voor FC Almere.

Op sportpark de Marken werkte FC Almere zaterdag het tweede oefenduel af, Tegen Delta Sports’95 dat ook in de tweede klasse uitkomt moest de formatie van Charly Olf genoegen nemen met een 0-1 nederlaag. Te veel spelers waren afwezig en dat was te zien.

Beiden partijen hadden veel invallers gezien de blessures die hier parten speelde. Delta Sports was in de beginfase het dichts bij een treffer maar de zuiverheid ontbrak bij de ploeg van trainer Herman Wallenburg. FC Almere miste deze middag Mike de Blieck en Jeffrey O’ Brien en dat was merkbaar. In de 14e minuut was Almeerder Sven Kolle dicht bij een treffer maar zijn inzet miste het vijandelijke doel. Ook was Rory De Meier kansrijk maar ook hij zag zijn inzet gestopt door de paal. Delta Sports was ook aardig in de buurt van een treffer maar was niet gelukkig in de afwerking. In deze fase had het zomaar 0-2 kunnen staan.Bij Almere zag even later Ruben Gerth zijn inzet overgaan en bleef de 0-0 op het scorebord staan. Vlak voor de rust had Delta Sports nog kunnen scoren maar de inzet van Thijs van Vliet miste het doel.

Matig spel

Na de rust veel wissels bij beiden partijen maar het spel bleef matig van beide kanten. Ook twee hoekschoppen van de thuisclub bleef onbeloond. Halverwege het tweede bedrijf waren de gasten toch succesvol, Rens Vark zag dat zijn strakke inzet teveel was voor Almere-doelman Nordin Vermeulen :0-1. De gasten waren de tweede helft de betere ploeg en had men de score ook nog op kunnen voeren. Dat gebeurde niet en kreeg FC Almere weer meer grip op het duel en had een gelijkmaker in deze fase zeker niet misstaan. Dit gebeurde echter niet en moest de thuisclub uiteindelijk met een nederlaag genoegen nemen. 

Bekerduels

FC Almere-coach Charly Olf zag ook dat zijn ploeg de eerste helft niet goed speelde maar doordat diverse spelers er niet waren vond hij dat ook niet zo vreemd. “We hopen straks weer wat completer te zijn en als straks de bekerduels beginnen er een team staat dat een aardige partij voetbal op de mat kan leggen “.

Delta Sports- coach Herman Wallenburg vond wel dat zijn ploeg recht had op meer goals, “We waren te nonchalant met de geboden kansen, verder kwam Almere later goed terug en hadden we ook nog goals tegen kunnen krijgen“.

Geschreven door