Forza Almere ondanks gelijkspel nog steeds op koers voor kampioenschap

In de vijfde klasse C heeft Forza Almere in de topper tegen IJburg niet echt schade opgelopen. De 0-0 die na 90 minuten op het scorebord stond was eigenlijk wel de juiste. Hierdoor blijven de Almeerders de koploper in deze afdeling en komen er nog vijf belangrijke wedstrijden aan.

Spanning

De wedstrijd zelf was niet de meest spectaculaire. Er stond aan beide kanten spanning op de wedstrijd en het niet willen verliezen het belangrijkste was. Forza had de eerste helft wind mee en daardoor werden de ballen al snel te hard gespeeld. Het eerste kansje was voor Elwin Jansen, maar zijn schot kon makkelijk gepareerd worden. Ook IJburg krijgt een kans in het eerste kwartier, maar  Moises Lufuankenda weet op tijd te onderscheppen. Na een half uur weer een aardige kans van Forza, Gary Bouwmeester speelt spits Mourad Ben Abdallah aan, deze kaatst en het vlammende schot van Bouwmeester gaat maar net over. ook Mike Lochtenberg krijgt een schietkans schiet maar de doelman bracht redding voor de thuisclub.  En ook vlak voor de rust zijn de kansen voor Forza. Een voorzet van linksback Moises Lufuankenda kan na een schot door de keeper gestopt worden en Mourad Abdallah kopt nog naast uit een corner.

Kansen genoeg

Na de rust net als in de eerste helft een sterker Forza. Een hele goede kans van Djaylani Houssainali kan gered worden door de keeper. Forza voert de druk wel op en blijkt ook veel fitter te zijn dan IJburg  De druk werd nog verder opgevoerd maar goals bleven uit en kabbelde dit duel naar het einde en werd er dus ook niet meer gescoord. een 0-0 uitslag en niet ongunstig voor Forza Almere.

Komende wedstrijd speelt een thuiswedstrijd tegen ‘t Gooi om 14:30 is de aanvang.